Trädgården

Blå barrträd gör aldrig besviken

Erling Braut Haaland

Blå barrträd – När många trädgårdsväxter fortfarande är i djup vila och lövbildningen försenas ger blå barrträd en mysig atmosfär. Med bara några få barrträd blir trädgården, terrassen eller balkongen blå på nolltid.

Blå barrträd kommer inte att göra människor besvikna med eller utan grön tumme. Blåa är mycket starka och kräver knappast någon vård.

Med och utan bär
Barrträd är ett samlingsnamn för gran, cypress och enbär. Den ena får gott om frukt och den andra har djupgröna eller blå barr. Vissa kan nå meter på höjden, medan andra förblir kompakta och låga. Till exempel växer den blå enbären (Juniperus squamata ‘Blue Star’) till max 50 cm. Detta gör denna ‘Blue Star’ idealisk för plantering på framsidan av bården eller för placering i krukor på trädgårdsbordet. Andra blåa arter som är mycket lämpliga för trädgården är blågranen (Picea pungens ‘Super Blue’), kinesisk enbär (Juniperus chinensis stricta) och den konformade dvärgcypressen (Chamaecyparis ellwoodii).